Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 2 september 2014

Ljuva livet!

Av Sara - 2 september 2014 21:29

Livet snurrar på i ett rasande tempo men allt är härligt! Jag är kär, har fantastiska hästar, nybyggt stall på en härlig anläggning med fantastiska människor och inte minst ett smultronställe som håller på att bli helt precis som jag vill ha det. Livet är underbart!

Dagen har först ägnats år hästarna i Vallåkra. De är inte flyttade ännu då vi väntar på att vatten och el ska blir klart. Kanske i morgon! När vi var klara i Vallåkra fick alla pojkarna gå ut idet härliga sensommarvädret med hö och så åkte jag & Mina till Mörarp och gjorde iordning sadelkammaren. Det är inte riktigt klart, men det mesta är på plats. Väntar på tränshängare och så ska sadelhängarna skruvas upp. Hyllor mm är på plats och alla täcken vikta och instuvade. Det blir så himla mysigt och soffan är godkänd av Täppas, som sov ett par timmar där i eftermiddags! Tempo är överlycklig och älskar att spatsera omkring på gården och hälsa på folk och fä!

Sadelkammaren, nästan klar!

 

Helgens utställning var såå rolig och danskarna lyckades verkligen med stämning och hela arrangemanget var supertrevligt! Jag har däremot tagit beslutet att inte åka till Strömsholm i år. För första gången någonsin avstår jag en utställning i Sverige. Men någonstans går gränsen. 2400:- för att delta med en häst är bar TOO MUCH! Lägg sedan till dielsel 120 mil, boende, ryttarmiddag och mat så kostar en sådan helg ca 7000:- det är en utlandssemester! Nope, jag är nöjd med årets utställningsdeltagande och hoppar Strömsholm. 

På hästfronten är det spännande. Många hästar är på väg och denna veckan kommer det tre stycken. Två hästar är klara i Spanien och väntar på transporten till Sverige. Ytterligare en sötnos ska besiktigas nästa vecka. Deseo heter han och är en ung Lusitano som är både riden och körd. Håller tummarna att han går igenom besiktning och röntgen för han är en sagohäst!

 


Har fått erbjudande om Deseos halvbror oxå. Även den är riden och körd och samma trevliga röresler och temperament. Jag är bara lite tveksam över en häst med denna färg. Om man vill avla gult så förstås jag det, men vill man ha en sådan här häst som ridhäst? Jag frågar mina läsare, skulle du köpa en häst med denna "färg" som ridhäst?

 

 
 
Ingen bild

Hanne Nørgaard

2 september 2014 22:03

I Danmark er der mange, der er vilde med den farve. Selv synes jeg at de ser syge ud

 
Ingen bild

Ingrid

2 september 2014 22:08

För mig är färgen sekundär. Det viktigaste är temperamentet och att jag trivs med den! För mig är ett vackert huvud viktigt dock! Fast om jag hade två lika trevliga hästar att välja mellan hade jag inte valt cremellon ...

 
Ingen bild

Heléne Jonsson

2 september 2014 22:12

Ja de hade jag men jag gillar ju udda färger och gillar hans uttryck :)

 
Ingen bild

Sara

2 september 2014 22:22

Båda hästarna är jättevackra. Det viktigaste är ju hästen och dess personlighet, men färgmässigt så är ju de båda bröderna fina som helst.

 
Ingen bild

Christina Mattfolk

2 september 2014 22:27

Det är inte färgen som gör hästen. Det är hästen som gör färgen.
Ja, jag skulle köpa en häst med den färgen om hästen i övrigt tilltalade mig.

 
Ingen bild

Emmelie

2 september 2014 22:36

Bra häst har ingen färg :) sedan är det nog mer och mer mode med udda färger. Personligen tycker jag det är kul med mer färg (dvs ovanligare färger).

 
Ingen bild

Sussi

2 september 2014 23:39

Färgen är inte det viktiga, det är hur temperament o kapaciteten är MEN jag kan erkänna att ska jag lägga en redig summa för en fin PRE eller lusse så vill jag nog hellre ha en snyggare färg om möjlighet finns.. Dock känner jag en i Sverige som har en bl.a En sån o dom kallar den för den rosa hästen hihi de tyckte jag va lite gulligt :-)

 
Ingen bild

Janet

3 september 2014 06:32

Absolut! Dock får man väl ha i beräkningarna att ha solskyddsfaktor på de rosa delarna och sen vet jag inte om det stämmer ?men hört något om synen kan va känslig? nån annan som kanske har fakta i frågan. Men inget som skulle avskräcka pga färg. mvh Janet

Sara

3 september 2014 08:17

Det skulle jag oxå vilja veta! Måste man smörja in hela hästen med solkräm? ?
Mvh Sara

 
Ingen bild

sofia

3 september 2014 06:47

Stod det mellan två likvärdiga hästar i psyke så NEJ då skulle jag inte välja den hästen med denna färg.

Hur det än är så kommer inte jag ifrån att jag även estetiskt vill ha (i mina ögon) vackra hästar. Och snyggare färg har jag sett! ;-)

 
Ingen bild

Charlotte (B)

3 september 2014 07:17

Färgen på kropp, man och svans är iofs superhäftig, men så ljusa ögon och rosa runt ögon och mule ser läskigt ut. Blicken blir kall. Jag skulle köpa Deseo istället : )
Kram!

 
Ingen bild

Annette

3 september 2014 08:21

Skulle inte köpa cremellon eftersom det rosa runt ögon och mule ofta blir så känsligt mot sol osv. Däremot Deseo....... ��

 
Ingen bild

jeanette Malmros

3 september 2014 09:35

Jag har ju ett halvblod som e vit o fin. Henne smörjer jag med solskyddsfaktor 50. O min dotters gamla fullblod som va brun smörjdes också in. Så de gäller alla hästar som blir väldigt tunnpälsade eller tom utan päls tex runt mulen. Tycker dock den ser trevlig ut. Lycka till kram

 
Ingen bild

Annette

3 september 2014 11:09

Hej!
Man behöver inte smörja in hela kroppen med solskyddskräm på en cremello, endast känsliga partier, såsom mule, skap. Jag själv gillar inte den här färgen, jag vill ha färg på mina hästar. Men jag vet folk som älskar de här färgerna. Är det en hingst så finns det ju ett färgavelsvärde också för de som vill avla på färg, då de ju alltid ger gula avkommor. Men jag tror att mängden köpare minskar när man ska sälja en cremello. De flesta bryr sig nog inte så mycket om färgen utan individen, men färgen är ju det första intrycket...

 
Ingen bild

Ingela R

3 september 2014 13:12

Tycker att uttrycket i ögonen inte ser så tilltalande ut på cremellofärgade hästar. Tycker inte heller om leverfärgen hos hundar.
Men kan det vara möjligt att man måste smörja in dessa hästar? Har svårt att tro att de skulle göra det i Spanien. Där är ju dessutom solen mycket starkare än här.
Sååå roligt att du är kär men är det i en man eller en häst ;)? Är glad för din skull att allt känns så positivt för dig med flytt och sälja dina avelston och att du kunnat vända det negativa till något positivt. Grattis också till nya fina framgångar med dina hästar. Du är verkligen på G igen. :)

Sara

3 september 2014 18:44

Nej ingela det varkar inte som om man behöver smörja dem mer än på mule och skap möjligtvis. Hästarna i Spanien är ju ofta inte ute så mycket som hästarna här i Sverige så kanske svårare med en cremello här? Ingen aning...

Jag älskar mina hästar men jag är faktiskt kär i en Magnus

 
Ingen bild

Linda

3 september 2014 20:36

"Albino" kan självklart vara intressant på ett fint avelssto eller avelshingst för färgavel! Men på en "vanlig" ridhäst (valack) - absolut inte!

 
Ingen bild

Elisabeth

3 september 2014 21:55

Har en ponny inackorderad med rosa mule. Ganska besvärligt med insmörjning, de får även exem och måste ha huva. Som den sen tar av sig . Som sagt lite jobbigt. Kul att du verkar på G önskar dig en skön höst.

 
Ingen bild

jojo

4 september 2014 16:33

Jag har ju haft cremello i många år på mina små :-) Och har aldrig smörjt in henne med solskydd, Gjorde detta en gång i början och blev inte glad kan jag säga ! Doppade mulen i vattenhinken och drog den i halmen tills allt var borta ;-) Hon blev aldrig bränd någonstans varken mule eller runt ögon, Och var ute i sol hela dagarna, Personligen så tycker jag att Cremello är vackert, men färgen ska sitta på en vacker och rastypisk häst :-)

 
Ingen bild

Monika

22 september 2014 21:14

Jag älskar udda färger, så absolut skulle jag köpa en cremello! Helst ett sto för avelsvärdet, men den skulle oavsett användas till ridning först. Så mitt svar är ja, jag skulle köpa en sån!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards